Ивана Круљ сврстана у најбоље едукаторе у Србији

Наша колегиница, Ивана Круљ, међу најбољим едукаторима у Србији

Наша колегиница, Ивана Круљ, наставница физике у нашој школи, добила је вредно признање. Ивана је уврштена у 16 најбољих едукатора у Србији, према избору удружења Живојин Мишић. Испод можете прочитати текст у коме је речено нешто више о томе шта издваја Ивану и сврстава је у групу наставника и учитеља који на иновативан, креативан и прави начин преносе знање својим ученицима.

najbolji-edukatori-srbije

Ауторска права фотографије - Удружење Живојин Мишић

* Текст преузет са сајта zivojinmisic.rs

Испред свих особина, Иванине колеге за њу кажу да је уверљива у наступу, способна да мотивише ученике и предана и истрајна у развијању вере ученика у њихове личне способности и развијању осећаја потребе за развојем. У настави редовно примењује праксу да старији ученици уводе млађе у физику, демонстрирајући своја знања на различите начине и позивајући млађе да испитају природу изводећи огледе заједно са њима. Врло успешно поред аналогних наставних средстава користи и ИКТ, а иницијатор је многих часова где се остварује корелација између физике и других предмета.

Креатор је одређеног броја веб лекција, међу којима је и првонаграђена на конкурсу „Дигитални час 2012/2013“ у категорији природних наука. Нјени ученици на такмичењима на свим нивоима постижу значајне, врло често најбоље пласмане, медју којима су и прве награде на државним такмичењима из физике и пласман на Српску физичку олимпијаду.

Аутор је блога „Физика са нама“, где дели своја искуства и примере часова. Чест је излагач на Републичким семинарима о настави физике и многим другим. Добитник је више награда Друштва физичара Србије у категорији постер презентација радова на републичким семинарима о настави физике, у оквиру којих је приказивала реализоване часове. Иницијатор је и организатор популарних научних предавања која су се одржала у њеној матичној школи, као и фестивала физике у сарадњи са Физичким факултетом из Београда и Природно-математичким факултетом из Ниша. Неки од школских фестивала и радионица су Дан поморанџе, Звездани сат, 60 минута физике, Одреди тежиште Срије, Путања до знања, Фестивал светлости- Аурора, Физика рођенданске журке итд. Са групом ученика је учествовала у међушколском пројекту Дан по дан – Школски календар сећања.

Ивана је иницирала формирање школског сајта за који су ученици администратори, а обуку ученика је преузела на себе. Упућује их на коришћење платформи за учење и обучава их за коришћење разних веб алата намењених учењу и презентовању знања.