Библиотека

Иако се трудимо да свакодневно користимо најновије методе и дигиталне технологије у процесу образовања, неоспорно је да је књига као наставно средство и извор нових знања и информација о свету који нас окружује незаменљива. Наша школа може да се похвали једном од најбогатијих основношколских библиотека у околини.

Броји преко 8 500 наслова, а трудимо се да тај број стално увећавамо. У понуди библиотеке се налазе како уџбеници за све разреде и лектира предвиђених школским програмом, тако и завидан број наслова којим наши ученици могу проширити знања из различитих области или обогатити слободно време.

Поред књига предвиђених за дечији узраст, на полицама наше библиотеке налази се и мноштво литературе које је свакодневно доступна наставницима ради унапређења наставног процеса. Наша школа, а првенствено библиотека учествује у племенитој акцији Установе културе Ћуприја – Кућица за књиге и труди се својом скромном помоћи допринесе гајењу љубави према књизи код наших суграђана без обзира на узраст.