Искуство у Петници - Даница Кнежевић

Даница Кнежевић, ученик наше школе, о времену у центру науке, Петници

Ученица осмог разреда наше школе, Даница Кнежевић, је на конкурсу истраживачке станице Петница изабрана за учешће у Летњој научној школи. Преносимо вам њене утиске у тексту испод.

petnica

Одувек су ме занимале природне науке и решавање логичких проблема. Када сам сазнала за Летњу научну школу Петнице, радо сам се пријавила. Изненадила сам се начином на који су професори подстакли наша размишљања. Тамо сам се сусрела са многим, мени непознатим, наукама и са радом у лабораторији. Упознала сам другаре са читавог Балкана са којима сам и даље у контакту.

Њихове приче су ми биле занимљиве. Научне књиге које сам читала да бих радила своју презентацију пробудила су ми нова интересовања. Ментори су нас научили многе занимљиве ствари које се не уче у редовној настави у школи. Слушајући предавања, одушевила ме је психологија и географија, обиласком Петничке пећине. Најјачи утисак на мене је оставио рад у лабораторији (физика, хемија и биологија). Моја препорука је да се свако пријави. Велика захвалност наставницима који су допринели да будем позвана на семинар Летње научне школе и Општини Ћуприја, које ме је подржала.