Iskustvo u Petnici - Danica Knežević

Danica Knežević, učenik naše škole, o vremenu u centru nauke, Petnici

Učenica osmog razreda naše škole, Danica Knežević, je na konkursu istraživačke stanice Petnica izabrana za učešće u Letnjoj naučnoj školi. Prenosimo vam njene utiske u tekstu ispod.

petnica

Oduvek su me zanimale prirodne nauke i rešavanje logičkih problema. Kada sam saznala za Letnju naučnu školu Petnice, rado sam se prijavila. Iznenadila sam se načinom na koji su profesori podstakli naša razmišljanja. Tamo sam se susrela sa mnogim, meni nepoznatim, naukama i sa radom u laboratoriji. Upoznala sam drugare sa čitavog Balkana sa kojima sam i dalje u kontaktu.

Njihove priče su mi bile zanimljive. Naučne knjige koje sam čitala da bih radila svoju prezentaciju probudila su mi nova interesovanja. Mentori su nas naučili mnoge zanimljive stvari koje se ne uče u redovnoj nastavi u školi. Slušajući predavanja, oduševila me je psihologija i geografija, obilaskom Petničke pećine. Najjači utisak na mene je ostavio rad u laboratoriji (fizika, hemija i biologija). Moja preporuka je da se svako prijavi. Velika zahvalnost nastavnicima koji su doprineli da budem pozvana na seminar Letnje naučne škole i Opštini Ćuprija, koje me je podržala.