Породично окружење

Ђачко доба је најлепше, те нам је породична атмосфера императив у раду са децом.

Колевка образовања

Дуга традиција и постојање наше установе додатни су доказ зашто баш нас треба изабрати као основну школу за вашег малишана.

Целоживотно учење

Учење се не завршава у учионици - то је наш мото! Циљ нам је да у будућности још више унапредимо наставу кроз атрактивне радионице и курсеве.

Победници - увек!

Награде не освајамо само на такмичењима, јер су наше награде наш сјајан колектив и толико паметне и дивне деце са којом радимо. Зато смо одлучни да увек радимо као прави шампиони - едукативни шампиони!

Као први степеник у образовању деце у нашој општини, основна школа Ђура Јакшић као организација и тим одговорних људи има за циљ да свим својим ученицима пружи квалитетан, разумљив и применљив наставни план и програм. Ево шта примењујемо и шта нас води у нашој мисији:

Безбедност

Учимо децу да поштују разлике међу собом и сузбијамо вршњачко насиље. Активно радимо на томе да се сви ђаци осећају безбедно и да штите једни друге од било каквог облика злостављања.

Навика читања

Од првог дана учимо малишане (а будуће успешне људе) да читањем књига унапређују свој речник, унапређују комуникационе вештине и уче о најостваренијим људима света.

Наставници за пример

Наши наставници су наше благо - јер уче, унапређују и изводе на бољи пут толико младих људи.

Учење на примерима

Деца најбоље уче када уче на основу примера. Зато наша настава обилује примерима из свакодневнице.

Креативно учење

Времена се мењају, а самим тим и методе учења. Креативним едукативним материјалима употпуњујемо класични принцип образовања.

Спортска надметања

Успеси су оно што наши ученици из године у годину остварују на свим нивоима спортских такмичења у Републици Србији.

Колевка образовања

Већ 132 године крчимо пут знања, жељни да наша заједница постане свесна важности образовања, целоживотног учења и чињенице да здраве идеје мењају свет. Сваки облик напретка у свету догодио се због жеље да наредне генерације живе у лепшем, креативнијем и срећнијем окружењу.

Свесни да смо за велики број малишана управо ми, као образовна институција, први корак у процесу образовања, те напорно радимо на томе да им пружимо најбоље услове и дамо сва своја знања да би они успешно наставили исту мисију. Будућност образовања почиње овде!

0 Године постојања
0 Ученика
0 Предавача
0 Освојених награда

Вести

Будите у току са најновијим догађањима, такмичењима или различитим темама које су корисне и за ђаке и за родитеље.

01.02.2021.

Међународно истраживање читалачке писмености за 2021.

ПИРЛС 2021 је пето међународно истраживање ученичких постигнућа у низу које организује Међународно удружење за евалуацију образовних достигнућа (IEA). У овом важном међународном...

Прочитај више

10.09.2020.

Искуство у Петници наше ученице Данице Кнежевић

Ученица осмог разреда наше школе, Даница Кнежевић, на конкурсу истраживачке станице Петница изабрана је за учешће у Летњој научној школи. Преносимо вам њене утиске у тексту...

Прочитај више

21.12.2015.

Ивана Круљ међу најбољим едукаторима у земљи

Наша колегиница, Ивана Круљ, наставница физике у нашој школи, добила је вредно признање. Ивана је уврштена у 16 најбољих едукатора у Србији, према избору удружења Живојин Мишић. Испод можете ...

Прочитај више

Контактирајте нас

Упутите нам питање, критику или молбу и наши запослени ће вам убрзо одговорити.